Mansjöbergs marmorgruva

Mansjöbergs marmorgruva ligger nordost om Edsbyn. Här bröts under 1800-talet marmor med en grönaktig ton.

Glad Påsk önskar vi er alla med bilder från marmorgruvan i Mansjöberg! 🐣 Säg till om ni vill ha en guidad tur där så löser vi det. 🤠⚒ #hälsingland

Posted by Loos Koboltgruva on Friday, April 10, 2020

Källa: https://gruvor.blogg.se/2017/july/gick-vilse-pa-mansjoberg-gruva-1-och-2-av-903.html

Det finns risker med att besöka en gammal gruva, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Mansjöbergs marmorgruva

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nöungskojan

Nöungskojan är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Nöungen. Nöungen är en sjö i Ovanåkers kommun som ligger i Hälsingland och ingår i Dalälvens huvudavrinningsområde.

Camp Gillingen

Camp Gillingen är en övernattningsstuga som ligger vid sjön Lilla Gillingen och Gryckån. Gryckån är en biflod till Voxnan och är en populär plats för friluftsliv. Det går att övernatta i stugan och det finns grillplats och utedass.

Frostkilen

Frostkilen är en övernattningsstuga som ligger vid Gryckån. Stugan ligger vid en populär badstrand med grillplats och utedass. Gryckån är en av de största åarna i Ovanåker och är känd för sitt fina fiske.

Varggrottan

Varggrottan vid Voxnabruk är även känd som Flintgruvan i Gäddtjärnsberget och det är nog ett bättre namn, det är trots allt en gruva. Här har järnmalm brutits för Voxna Bruks räkning, men det kan inte varit några större mängder för gruva är liten.

Noppikoski

Noppikoski är ett vattenfall som ligger i vid byn Noppikoski. Platsen ligger i Orsa finnmark och betyder på finska Knoppforsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.