Mattssons torn

Mattssons torn ligger väster om Sala. Tornet liknar till visst del ett brandtorn, men det är byggt 1981 av en radioamatör.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/det-undanskymda-utkikstornet-i-skogen-i-sala

Karta till Mattssons torn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Kvasterbergsgrottan

Kvasterbergsgrottan är en grottgång som ligger nordväst om Sala. Grottan består av fem-sex meter lång gång som går att krypa igenom.

Rövargrottan

Rövargrottan ligger norr om Västerås. Om Rövargrottan berättas att här gömde sig fredlösa bönder från Erik Nilsson Pukes här, som i mitten på 1400-talet tog sin tillflykt till grottan. Detta för att undkomma Karl Knutsson Bondes män.

Grotta vid Fröslunda

Grotta vid Fröslunda ligger norr om Västerås. Grottan är en blockgrotta som är 4 gånger 2 meter.

Rövallskojan

Rövallskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan står öppen för den som vill ta en rast eller övernatta. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång. Etapp 7 på Bruksleden går mellan Långsjön och Ramnäs, via Rövallskojan. Du passerar i kanten på Orrmossen och kommer därefter fram till Rövallskojan, en liten stuga i en glänta i skogen.

Döda Fallen

Döda Fallen ligger i Avesta. För 7000 år sedan ändrade Dalälven sin fåra och de tidigare vattenfallen torrlades. I dag kallas de tre tidigare fallen Stora Helvetet, Lilla Helvetet och Södra Helvetet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.