Meåfallet

Meåfallet är ett vattenfall som ligger sydost om Hammarstrand. Man bör gå till fallet från öster, dvs från Indalsälven och uppströms den bäck som skapar fallet.

Meåfallet

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1XMGE_meafallet?guid=5ebd4696-5dea-4851-8db4-d85abcaf20c0

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Meåfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Boda såg

Boda såg är en övernattningsstuga belägen i Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en 53 km lång kanotled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Kanotleden erbjuder skön paddling i den spektakulära älvdalen med möjligheter till både dags- och flerdagarsturer. På Indalsälvens kanotled finns det rastplatser och platser för inläggning och ilandstigning med eldstäder, ved, övernattningsstugor och tältplatser.

Järkvissle

Järkvissle är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en paddlingsbar älv under hela barmarksperioden och är lämplig för såväl kanadensare som kajak. Endagsturer kan rekommenderas mellan Järkvissle och Liden, medan en längre tvådagars tur kan tas utmed hela leden.

Klubbänget

Klubbänget är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en 53 km lång paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. På Indalsälvens kanotled finns det rastplatser och platser för inläggning och ilandstigning med eldstäder, ved, övernattningsstugor och tältplatser.

Hattbergsstugan

Hattbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Hattberget. Hattberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Upp till Hattberget leder en fin stig som är mödosam med 230 höjdmeter som ska avverkas men utsikten är härlig och den fina stugan är väl värd ett besök. Stugan innehåller en kamin, bord och stolar samt möjligheter till övernattning för en handfull besökare.

Herculesgruvan

Herculesgruvan ligger vid Döda Fallet sydost om Hammarstrand. I gruvan bröts det järn med järnhalten ska ha varit låg så arbetet lades ner. Idag finns en ca 10 meter lång gruvgång klar. Idag är gruvan dock avspärrade på grund av ras som inträffat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.