Mellanstugan

Mellanstugan är en övernattningsstuga som ligger i Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Nätraåns kanotled är en populär destination för friluftsliv och paddling. Det finns många vackra platser att upptäcka längs ån och det finns också möjlighet att övernatta i Mellanstugan och andra stugor.

Källa: https://susannelindsfoto.blogspot.com/2015/09/hostpaddling-langs-natraan.html

Källa: https://friluftscentralen.se/Dokument/natraanskanotled.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Mellanstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Storbäcken

Storbäcken är en övernattningsstuga belägen längs Nätraåns kanotled. Stugan har fyra bäddplatser, kamin, torrtoalett och grillplats. Ved finns tillgängligt men det finns ingen soptunna så ta med soporna härifrån. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Erikstorp

Erikstorp är en övernattningsstuga som ligger längs Nätraåns kanotled. Nätraåns kanotled är en smal och vacker å med många krökar och få forssträckor. Det är en kanotled för hela familjen och sträcker sig från Skorped till Sidensjö på en sträcka av ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Västerselsbodarna

Västerselsbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett omtyckt friluftsområde med ett nätverk av vandringsleder och spår för längdskidåkning på ca 30 km. Det finns 8 stycken raststugor i området och vid startplatserna finns parkering, öppna stugor och informationstavlor. Västanåhöjden är den högst belägna toppen i Nätra fjällskog med 430 m.ö.h.

Mjälabodarna

Mjälabodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett friluftsområde som binder samman ett tiotal fäbodvallar i Höga Kusten. Det finns 8 raststugor och ett skidspår på ca 30 kilometer i området. Västanåhöjden är den högst belägna toppen i Nätra fjällskog med 430 m.ö.h. och det är tillåtet att vistas i fäbodstugorna för en fikapaus eller övernattning.

Kornsjöbodarna

Kornsjöbodarna är en övernattningsstuga som ligger i Nätra fjällskog. Nätra fjällskog är ett omtyckt friluftsområde där många människor söker sig upp för att njuta av den storslagna naturen. Vintertid finns ett flitigt använt spårsystem för skidor. I Nätra fjällskog finns det 8 stycken raststugor och vintertid ett skidspår på ca 30 kilometer. Vid startplatserna finns parkering, öppna stugor och informationstavlor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.