Mindre Josefinelustgrottan

Mindre Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan och platsen har fått sitt namn från drottning Josefine, Oscar I:s hustru. Undersökningar har visat att grottan varit bebodd på stenåldern.

För att besöka grottan går man först ner till Josefinelust och den Större Josefinelust grottan, därifrån går en stig och trappa upp och över en klippa till grottan.

Mindre Josefinelustgrottan
Mindre Josefinelustgrottan

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Josefinelust

Källa: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1mRJxLa5HYcKXzxWqTZAPLmuSOL0

Källa: Eget besök på platsen

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Mindre Josefinelustgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Större Josefinelustgrottan

Större Josefinelustgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan är en populär utflykt och är inredd med bänkar. Ner till stranden och grottan leder en brant stig. Namnet har platsen och grottan fått efter Oscar I:s drottning Josefina.

Trollhålet

Trollhålet är en grotta som ligger på Kullaberg i Skåne. Grottan är den djupaste av grottorna som finns på Kullaberg och är uppmätt till 50 meter lång.

Oscar II:s grotta

Oscar II:s grotta, eller Oscarsgrottan, är en grotta som ligger vid Josefinelust på Kullaberg i Skåne. Grottan har fått sitt namn efter att Oscar II:e som kronprins besökt grottan 9 augusti 1868 och låtit hugga in sitt namnchiffer i grottans vägg.

Fredrik VII:s grotta

Fredrik VII:s grotta ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan har varit fokus för utgrävningar och det har slagits fast att grottan tidvis varit bebodd under vikingatid och tidig medeltid.

Djupadalsgrottan

Djupadalsgrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i västra Skåne.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.