Missutjärn

Missutjärn är en övernattningsstuga längs Isälvsleden som sträcker sig genom ett fantastiskt landskap som skapats av inlandsisen för många tusen år sedan. Leden går igenom ett landskap som har blivit starkt påverkat av en isälv som passerade här i slutet av istiden, därav ledens namn. Det finns även några vindskydd längs leden.

En rekommendation är att du gör en avstickare från leden och vandrar till Lerfallet. Här får du uppleva ett miniatyrlandskap av lervulkaner.

Källa: http://www.isalvsleden.se/text1_17.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Missutjärn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Storskällbergets brandtorn

Storskällbergets brandtorn ligger norr om Hällnäs. Tornet är ett järntorn som byggdes av Skogsbrandskadekommissonen 1940 och är 16 meter högt.

Vitbergets brandtorn

Vitbergets brandtorn ligger i Vitbergens naturreservat. Tornet byggdes 1940 av skogsbrandskadekommissionen och är 16 meter högt.

Maltbergsgrottan

Maltbergsgrottan är en 35 meter lång grotta som ligger öster om Lycksele.

Brännvinsgrottan

Brännvinsgrottan är en grotta som ligger sydost om Lycksele. Grottan är ungefär fem gånger fem meter stor. Det berättas att en hembränningsmaskin funnits i grottan på 1920-talet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.