Mörtfors övernattningsstuga

Mörtfors övernattningsstuga är en stuga där det går att övernatta längs Ostkustleden. Ostkustleden är en 16 mil lång vandringsled som är uppdelad i 8 etapper.

Mörtfors övernattningsstuga ligger vid Marströmmen i Mörtfors samhälle och har tidigare varit badhus. Stugan har två våningar. Nedre plan innehåller kök med elspis, matrum, samlingsrum och tvättrum. På övervåningen finns 5 sovrum. Toalett finns vid sidan av stugan.

Källa: https://oskarshamn.com/wp-content/uploads/2022/09/Ostkustleden_broschyr_utskrift.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Mörtfors övernattningsstuga

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Rövarkulan i Göljhult

Rövarkulan i Göljhult som också kallas Lars-Åkes grotta ligger mellan Västervik och Oskarhamn. Grottan är ca 180 meter lång. En 33 meter lång huvudgång går tvärs igenom berget, från denna löper flera gångar.

Vällehorvagrottan

Vällehorvagrottan ligger mellan Västervik och Oskarshamn är en 41 meter lång grotta i en blocksamling. I blocksamlingen västra kant leder en gång ner till en sal som är 8 meter lång, 4 meter bred och 1.5 meter hög.

Älmekärrsgrytet

Älmekärrsgrytet ligger mellan Västervik och Oskarshamn och består av flera grottor i en mycket stor samling av stenblock. Den största grottan är Skallegrottan som är 520 meter lång. Söder om denna finns Storängsgrottan som är 70 meter lång. Även flera andra grottor finns i området. En hel del klättrande krävs för att hitta grottorna och det finns inga skyltar, information eller markeringar på platsen. Enligt sägnen ska en gång sjörövare ha bott i grottan. Källa: Svenska Grottor Källa: Eget

Korsbergs kyrka

Korsbergs kyrka är en grotta där en man vid namn Korsberg ska ha gömt sig för att klara sig som ofred i trakten.

Hemmingsmåla rävgryt

Hemmingsmåla rävgryt är en grotta nordväst om Oskarshamn. Grottan är en blockgrotta som är 33 meter lång. I grottan finns en sal som är 7.4 meter lång, 2 meter bred och drygt 4 meter hög.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.