Murstensdalens vattenfall

Murstensdalens vattenfall ligger i Murstensdalens naturreservat norr om Karlskoga.

Källa: https://www.utsidan.se/albums/view.htm?ID=7205

Karta till Murstensdalens vattenfall

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Skatviksgrottorna

Skatviksgrottorna är ett naturreservat sydväst om Grythyttan. Här finns fyra stycken karstgrottor. Dessa grottor har skapats av att vatten löst upp kalken i stenen. I Sverige finns de flesta karstgrottorna i fjällkedja.

Rövarkulorna

Rövarkulorna ligger mellan Filipstad och Storfors i Värmland. Rövarkulorna är blockgrottor i en samling stora stenblock. Enligt sägnen ska grottorna under 1600- och 1700-talet varit hemvist för rövare.

Jacob-Jons grotta

En kalkstensgrotta som är minst 60 meter lång. Kallas även Skams farstu och Trollhålet. En bäck rinner underjordiskt genom kalkstenen. Grottan är i flera plan och de lägsta delarna är endast tillgängliga vid lågvatten. Delar av grottan går under vägen. Troligt är att det finns fler förgreningar på grottan att upptäcka. Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1EA29 Källa: http://www.speleo.se/archive/Grottor_i_Sverige.pdf Källa: Svenska Grottor

Kristi grav

Kristi grav är grottan nordväst om Garphyttan mellan Örebro och Karlskoga. Grottan är fem gånger två meter och ungefär två meter djup.

Knuthöjdens kvartsbrott

Vid Knuthöjdens Kvartsbrott, även kallats Flintgruvorna, bröts fram till 1942 kvarts till Hällefors Bruk. Kvar på platsen idag finns själva brottet och en stollgång. Området passeras av vandringsleden Silverleden. https://www.instagram.com/p/BkYdanRBeUd/ Källa:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.