Näckens grotta

Näckens grotta ligger nordost om Varberg. Grottan består av en sprickgång som är ungefär 4 meter lång. Det berättas att man för i tiden alltid sprang förbi grottan för Näcken brukade sitta där och spela.

Källa: Grottor i Hallands län

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/e8b4d5b7-d2fb-4c6c-902c-99bddc42ca02

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Näckens grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Smörkulle hål

Smörkulle hål är en grotta öster om Varberg. Grottan är 7.5 meter lång. Efter en smalare ingång kommer man in i en grottsal med en takhöjd på drygt 3 meter. Vidare in finns ytterligare en sal, men med längre takhöjd.

Liastugan

Liastugan är en liten grotta norr om Varberg. Grottan består av en drygt en meter hög och 40 cm bred öppning och är lite drygt två meter lång. Enligt sägnen ska en smed bott i grottan, en person gav smeden en vit skjorta, därefter så tystande smedens slag. Det sägs också att man en gång släppte in en hund i grottan och den kom du ut efter en stund vid Ulvatorp nr. 3

Stenstugan

Stenstugan är en grotta som ligger nordost om Varberg. Grottan har skapats av två block som lutar mot varandra. Ingången är drygt en och en halv meter bred, men bara 60 cm hög.

Fläskens grotta

Fläskens grotta ligger öster om Varberg. Grottan består av en 8 meter lång spricka i berg som täcks av block. Grottan är en meter bred och öppningen är störst i nordöst.

Puka sten

Puka sten är en grotta som ligger i Rolfstorp öster om Varberg. Grottan är en blockgrotta som är ca 4 meter lång. Grottan består av ett antal block där ett stort block utgör tak.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.