Naktebergsstugan

Naktebergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Nakteberget naturreservat. Nakteberget naturreservat är ett område som är värt ett besök under alla årstider. Här kan du vandra den markerade leden upp till övre Naktetjärnen. Det finns vindskydd, en skoterled och flera eldplatser i reservatet. Tar du dig ända upp på toppen har du en härlig utsikt ut över landskapet.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/norrbotten/besoksmal/naturreservat/nakteberget.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Naktebergsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lamburträskstugan

Lamburträskstugan är en övernattningsstuga som ligger i Lamburträsk naturreservat. Lamburträsk naturreservat är ett område där man kan se de flesta av Lapplands vadare och sjöfåglar som häckfåglar eller som flyttare på väg norrut under våren. Här finns stigar och andra anordningar för friluftsliv. Området är lättillgängligt med vandringsstigar, fågeltorn rastplatser och dass.

Storforsen

Storforsen ligger i Piteälven väster om Vidsel. Forsen är Europas största obundna fors och har en fallhöjd på 82 meter på en sträcka av 5 kilometer.

Fällforsen

Fällforsen är ett vattenfall i Piteälven nordväst om Älvsbyn. Fallet har en fallhöjd på 9 meter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.