Näskebodarna

Näskebodarna är en stuga där det går att ta en rast och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark ligger strax utanför samhället Docksta cirka 40 km söder om Örnsköldsvik. Du kan ta dig med bil till samtliga tre entréer till vilka det är skyltat från E4. Med buss nummer 50 kan du ta dig från Härnösand eller Örnsköldsvik till Entré Väst. Näskebodarna användes förr i tiden som fäbodvall. Det betyder att bönderna i byn Näske flyttade ut sina djur för att beta i Skuleskogen under somrarna.

Näskebodarna är en gammal fäbodvall där det idag finns övernattningsstuga, grillplats och gott om tältplatser. Det är 3,8 km från Entré Syd. Du kan också stanna vid Näskebodarna för att ta en paus på din vandring i Skuleskogens nationalpark.

Källa: https://www.naturkartan.se/sv/vasternorrlands-lan/overnattningsstuga-vid-naskebodarna

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Näskebodarna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tärnättholmarna

Tärnättholmarna är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark ligger strax utanför samhället Docksta cirka 40 km söder om Örnsköldsvik.

Tärnättsundet

Tärnättsundet är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark erbjuder dig hisnande berg och dalar. Dessutom en spännande historia med världsrekord i landhöjning och gammelskog med ovanliga arter.

Yttre Tärnättholmen

Yttre Tärnättholmen är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område där höga berg, gammal skog och havskust förenas till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur.

Tärnättvattnet

Tärnättvattnet är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område. Här förenas höga berg, gammal skog och havskust till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur.

Tärnättgrottan

Tärnättgrottan ligger på Höga Kusten i Skuleskogens nationalpark. Grottan är ganska stor och rymlig, 20 meter lång och 16 meter bred. Följer man branten 50 meter längre bort så hittar man Lilla Tärnättgrottan och ovanför och bortanför denna finns ytterligare två mindre grottor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.