Nicklas Tea House

Nicklas Tea House är en grotta som ligger på Hornslandet utanför Hudiksvall. Grottan ligger under ett stort klippblock.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC7XB06_hornslandet-dt-2-5-4-5-nicklas-tea-house?guid=4ada72ed-d44e-4ee4-8394-2b3101d4f931

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Nicklas Tea House

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Hölickgrottorna

Hölicksgrottorna ligger i Hölicks naturreservat på Hornlandets sydspets. Grottorna är Europas näst längsta urbergsgrottor och världens tredje längsta. Systemet är det åttonde längsta grottsystemet i Sverige. Total mäter grottorna 1340 meter.

Grottan på Lingaröbergen

Grottan på Lingaröbergen ligger öster om Hudiksvall. Grottan är ungefär tio meter lång och har en yta på ca 25 kvadratmeter.

Isbergsgrottan

Isbergsgrottan ligger norr om Hudiksvall. Grottan som är 8 meter ligger består av en klippskreva som är täkt av ett block.

Stenkyrkan

Stenkyrkan är en grotta nordost om Hudiksvall. Grottan är ungefär 7 meter lång.

Bodagrottorna

Bodagrottorna ligger öster om Iggesund och är cirka 2600 m långa och på sina håll är gångar och salar i tre våningar. Området är sedan 1989 skyddat som naturreservat. Det omfattar bara 4 hektar. Grottsystemets stora ingång, Fläckgrottan, är relativt lätt att nå medan övriga delar är mera svårtillgängliga. Bodagrottorna Bodagrottorna skapades genom en anmärkningsvärt kraftig jordbävning år 7664 f Kr. I dagsläget räknas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.