Nilsböle

Nilsböle är en övernattningsstuga där det går att övernatta och ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en av Sveriges mest klassiska kanotleder och sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är smal och ringlande i sitt övre lopp mellan branta bergsidor och vid Liden vidgas dalgången plötsligt.

Källa: https://sundsvall.se/download/18.64d91c2217f9be278eb30bb/1647600046536/Kanotled2.pdf

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Nilsböle

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Svarttjärnsmyran

Svarttjärnsmyran är en stuga där det går att övernatta och ligger i Sundsjöåsens naturreservat. Sundsjöåsens naturreservat ligger i en brant sluttning mot Indalsälven och sträcker sig ända upp till topparna på platån ovanför. Höjdskillnaden är hela 430 meter.

Liden

Liden är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled ligger i en av Sveriges vackraste dalar och erbjuder en majestätisk natur med fantastisk utsikt, utsträckta vildmarksområden.

Grottan på Motjärnsberget

Grottan på Motjärnsberget är en mindre grotta som ligger nordväst om Sundsvall. Grottan ligger svårtillgängligt och är ungefär fem meter stor och ligger under ett två meter högt överhäng. Enligt sägnen har grottan varit tillhåll för rövare.

Hallstabergsstugan

Hallstabergsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Hallstaberget. Hallstaberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Stugan byggdes 1934 av Indals hembygdsförening och har en magnifik utsikt över Indalsälven. Det finns även en grillplats och ved i vedbod strax intill.

Sandriset

Sandriset är en övernattningsstuga som ligger vid Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är 53 km lång och är en av de naturskönaste i Jämtlands län.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.