Njupeskär

Njupeskär omfattar totalt 125 meter, varav 93 meter i ett närmast lodrätt stup. Ansågs tidigare vara Sveriges högsta vattenfall, men numera anses Tvillingfallen i Stora Sjöfallets nationalpark en högre total fallhöjd.

View this post on Instagram

Njupeskärsfallet en härlig sommardag ?

A post shared by FJÄLLFOTO (@fjallfoto) on

Källa: https://www.sverigesnationalparker.se/park/fulufjallets-nationalpark/upplevelser/njupeskar-och-serveringen/

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Njupesk%C3%A4r

Karta till Njupeskär

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Fulufallen

Fulufallen eller Forsarna, som fallet kallas lokalt, är en sträcka på 400 meter där det finns 8 stycken vackra forsar och vattenfall. Fulufallen har en total fallhöjd av 80 meter. Fulufallen ligger i Fulubågan som är ett av Fuluälvens biflöden. Parkering finns vid Tjärnvallen och fram till fallen finnsn en 1,7 km lång vandringsled. I början av 1900-talet användes vattenleden som så många andra för flottning av timmer.

Morbäcksstugan

Morbäcksstugan är en övernattningsstuga som ligger vid Fulufjällets nationalpark. Stugan är en perfekt plats att ta en rast på under din vandring eller skidtur i Fulufjällets nationalpark. Nationalparken är ett nästintill orört naturområde i södra delen av fjällkedjan och reser sig i form av en platå i landskapet, med branta sidor och platt upptill.

Mickeltemplets Brandtorn

Mickeltemplets Brandtorn ligger söder om Särna. Tornet byggdes 1935 och är sju meter högt och täckt.

Vålåbergets grotta

Vålåbergets grotta ligger sydost om Idre. Grotta är totalt 22 meter lång och består av flera stora bergrum och mindre förbindelsegångar.

Stora Fjätfallet

Stora Fjätfallet ligger i Fjätälven öster om Särna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.