Norra fiskarestugan

Norra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten. Norra fiskarestugan är ett utmärkt val för den som vill uppleva naturen på nära håll och övernatta i en lugn och avskild miljö.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/varmland/besoksmal/naturreservat/varmlandsskargarden.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Norra fiskarestugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Södra fiskarestugan

Södra fiskarestugan är en övernattningsstuga som ligger på Härö, en ö i Värmlandsskärgården. Härö är en av de största öarna i skärgården och är känd för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv. På Härö finns det flera vandringsleder, badplatser och fiskevatten.

Kärrholmen

Kärrholmen är en övernattningsstuga belägen i Kärrholmens naturreservat som är en ö i Vänerns skärgård med härliga solklippor och fina naturhamnar och en småbåtsbrygga. Naturen består av allt från mager hällmarkstallskog till blöta kärr med frodig växtlighet.

Linsöstugan

Linsöstugan är en övernattningsstuga som ligger i Naturreservat Nötön-Åråsviken. Naturreservatet är beläget i Värmland och är känt för sitt ändmoränlandskap och sällsynta arter som är kopplade till både ädellövskogen och till ett gammalt jordbrukslandskap. I området finns det flera vandringsleder där man kan uppleva den vackra naturen och se olika fågelarter, såsom rördrom, småfläckig sumphöna, vattenrall och rörhöna.

Högemons kolarkoja

Högemons kolarkoja är en koja som ligger i Högemons naturreservat. Naturreservatet ligger väster om Karlstad och strax öster om Karlstads flygplats. Högemon blev naturreservat på grund av åsens särskilda geologiska värden. På östra delen av Högemon kan man se och vandra på terrassformade hyllor som bildades av havets vågskvalp och de tydliga avsatserna visar hur landet rest sig ur havet i etapper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.