Nybron

Nybron är en övernattningsstuga som ligger vid Siljansleden i Dalarnas län. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och är totalt 300 km lång. Leden går från Björka fäbodar till Nybron och vidare till Fryksås. Vid Nybron finns en raststuga bredvid Våmån.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1XMMX_nybron-siljansleden

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Nybron

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Jonsängsudden

Jonsängsudden är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en 300 km lång vandringsled som går runt Siljan och genom Dalarna. Leden är uppdelad i 6 etapper och erbjuder en fantastisk möjlighet att uppleva naturen och friluftslivet i området. Jonsängsudden är en av de raststugor som finns längs leden och erbjuder en möjlighet att övernatta i området.

Nybodarna

Nybodarna är en övernattningsstuga som ligger i Siljansleden. Siljansleden är en vandringsled som sträcker sig runt Siljan och Orsasjön och är 34 mil lån³. Leden följer främst gamla fäbodstigar, längs sjöar, över myrar och upp på berg och erbjuder en mängd olika upplevelser för den som gillar friluftsliv. Nybodarna är en gammal fäbod med en kvarvarande byggnad som är en åretruntöppen övernattningsstuga.

Knölbäckens vattenfall

Knölbäckens vattenfall ligger norr on Orsa i Dalarna.

Täxbergsgrottan

Täxbergsgrottan ligger väster om Mora. Grottan är en 11 meter lång sprickgrotta.

Stupet

Vid Stupet i Dysån, mellan Evertsberg och Osberg, finns ett vattenfall. Platsen passar bra för ett bad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.