Omsgrottan

Omsgrottan ligger på Omsberget vid Kvissleby söder om Sundsvall. Grottan är ungefär 50 meter djup.

Källa: https://sundsvall.se/wp-content/uploads/2016/08/Tallstugan-Omsberget.pdf

Källa: http://grottor.blogspot.com/2013/06/grottor-vid-omsberget.html

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Omsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Mickegrottan

Mickegrottan ligger på Omsberget vid Kvissleby söder om Sundsvall. Grottan är ungefär 16 meter lång och har ytterligare 10 meter sidogångar.

Drömgrottan

Drömgrottan ligger på Midskogsberget söder om Sundsvall. Grottan är 185 meter lång och ligger i tre plan. Grottan är Medelpads längsta. Karta över grottan: https://idrottonline.se/ExpeditionAltitudKFMatfors-Klattring/globalassets/expedition-altitud-kf-matfors---klattring/dokument/drmgrottan.pdf

Nolbyströmmens raststuga

Nolbyströmmens raststuga är en övernattningsstuga som ligger vid Nolbyströmmen och är en av flera raststugor i området.. Stugan har en stor golvyta och bord och stolar, ca 5-6 sovplatser, grillplats, bänkar, soptunna och toalett. Nolbyströmmen är en av de mest populära fiskevatten i Sundsvalls kommun och är känd för sitt fina öringfiske.

Skrivmaskinsgrottan

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Notstugan

Notstugan är en övernattningsstuga som ligger i Grenforsen naturreservat. Grenforsen är ett kommunalt naturreservat sedan 1998 och är ett välbesökt friluftsområde med stigar och vindskydd. Det är ett vackert ravinlandskap med branta nipor och frodig vegetation längs en brusande fors.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.