Övre Bjurälvsgrottan

Övre Bjurälvsgrottan ligger i norra Jämtland intill den norska gränsen. Grottan är oftast vattenfylld och kan då endast besökas av dykare. Grottan är uppmätt till 272 meter.

Källa: https://speleo.se/wp-content/uploads/2014/05/Grottan_2014_nr_1.pdf

Källa: https://grottor.se/grotta/%C3%96vre_Bjur%C3%A4lvsgrottan

Källa: https://da.wikiloc.com/vandring-spor/bjuralvens-naturreservat-81162279

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Övre Bjurälvsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

U-grottan

U-grottan ligger i Bjurälvens karstområde i norra Jämtland.

Keramikgrottan

Keramikgrottan är en grotta som ligger Bjurälvens karstområde i norra delen av Jämtland. Grottan är uppmätt till 138 meter och är stundvis mycket trång. Golvet på grottan består av lera. Sommartid rinner inget vatten i grottan, men vid högre vattenstånd rinner troligen vatten genom den.

Svenonius grotta

Svenonius grotta ligger i Bjurälvsområdet i norra Jämtland. Grottan har fått sitt namn från geologen Fredrik Svenonius som 1880 gjorde en vetenskaplig beskrivning av området. Grottan är 60 meter lång.

Dolinsjögrottan

Dolinsjögrottan är den längsta undervattensgrottan i Sverige och ligger i Bjurälvens karstområde i norra Jämtland. Grottan har hittills uppmätts till 2432 meter. Grottan utforskas vidare varje vinter av Expedition Bjurälven.

Isgrottan

Isgrottan ligger i Bjurälvens karstområde i norr Jämtland. Grottan som är 30 meter lång och 15 meter djup har två ingångar, men den enda alltid blockerad av is. För att komma in i grottan måste man fira ner sig med rep i den ingång som inte är blockerad. Ca 10 meter in i grottan kommer man till ett rum där en annan gång leder mot den blockerade ingången.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.