Prästegrottan

Prästegrottan är en mindre grotta strax väster om Trollhättan. Grottan är lite drygt fyra gånger två meter och på platsen finns även en jättegryta. I grottan finns också inskriptioner från 1800-talet.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/e6e4557c-0ed3-4106-9db0-214dad5adb7a

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Prästegrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Västra Tunhems gruvor

Västra Tunhems gruvor är rester från att man under andra delen av 1700-talet började bränna kalk längs Hunnebergsbranten. Verksamheten pågick fram tills att den sista kalkugnen revs ut 1950.

Byklevsfallet

Byklevsfallet ligger alldeles vid vägen upp på Hunneberg. Det är ett vackert och lättillgängligt fall som är ungefär 25 meter högt. På båda sidor om fallet finns stigar. Som nästan all vattenfall upplevs det högre i verkligheten än det ser ut på bild.

Vadlidenfallet

Vadlidenfallet ligger i Sollumsån nordväst om Lilla Edet.

Skäktefallet

Skäktefallet som också kallas Brudslöjan är ett 30 meter högt vattenfall där en bäck kastar sig ut för klipporna på Halleberg. Det går stig fram till fallet både uppifrån och nerifrån fallet men klipporna är höga så det går inte att ta sig runt på något enkelt sätt. Tidigare falls även en kvarn här, som det en bit nedanför vattenfallet går att se rester ifrån. Skäktefallet

Onda hålor

Onda hållor är en sprickformation på Halleberg. På sina djupaste stället är sprickorna omkring 10 meter djupa. På en del ställen går det att klättra ner i sprickorna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.