Puka sten

Puka sten är en grotta som ligger i Rolfstorp öster om Varberg. Grottan är en blockgrotta som är ca 4 meter lång. Grottan består av ett antal block där ett stort block utgör tak.

Källa: Grottor i Hallands län

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Puka sten

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Smörkulle hål

Smörkulle hål är en grotta öster om Varberg. Grottan är 7.5 meter lång. Efter en smalare ingång kommer man in i en grottsal med en takhöjd på drygt 3 meter. Vidare in finns ytterligare en sal, men med längre takhöjd.

Fläskens grotta

Fläskens grotta ligger öster om Varberg. Grottan består av en 8 meter lång spricka i berg som täcks av block. Grottan är en meter bred och öppningen är störst i nordöst.

Stenstugan

Stenstugan är en grotta som ligger nordost om Varberg. Grottan har skapats av två block som lutar mot varandra. Ingången är drygt en och en halv meter bred, men bara 60 cm hög.

Näckens grotta

Näckens grotta ligger nordost om Varberg. Grottan består av en sprickgång som är ungefär 4 meter lång. Det berättas att man för i tiden alltid sprang förbi grottan för Näcken brukade sitta där och spela.

Drakhålan

Drakhålan är en vertikal grotta öster om Varberg i Halland. Ska du besöka grottan behöver du förutom lampa och hjälm ett rep. Grottan börjar högst upp på en klippa och följer en spricka ner i berget. Detta är inte en grotta om passar barn eller oerfarna då det kräver en hel del klättring. I grottan är både blött och brant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.