Puttefallet

Vid Puttefallet rinner Puttebäcken över en bergshäll och skapar ett vattenfall. Fallet ligger i Hattens naturreservat i Sävsjö kommun och Vaggeryds kommun. Fram till fallet är en lätt kortare vandring. I närheten finns även ett vindskydd.

Puttefallet i Hattens naturreservat

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hattens_naturreservat

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Puttefallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Frueberget

Frueberget är en grottan som enligt traditionen användes till att gömma "fruar" och guld under danskarnas härjningar. Grottan är ungefär tio gånger tio meter och fyra meter hög. Det kan vara lite svårt att hitta grottan som ligger ganska väl gömt och det kan krävas lite lätt klättring för att hitta fram.

Tomtabackens brandtorn

Tomtabackens brandtorn byggdes på 1940-talet och är en stålkonstruktion på tre ben. Tornet är 12 meter högt och har restaurerats av Tomtabackens vänner. Tomtabacken är Smålands, Sydsvenska höglandets och Götalands högsta punkt. 1942 byggdes här ett 12 meter höjd brandtorn. I hela Sverige byggdes ungefär 300 brandtorn, detta är ett av få som står kvar, framförallt finns få kvar i södra Sver

Skomakarens kammare

Skomakarens kammare söder om Jönköping är en skreva i klippsidan. Öppningen till grottan är ganska hög, sedan leder en stege ner i grottan. Det går att krypa vidare in i grottan åt höger och även under där man kom in i grottan. Ödestuguskomakaren var ingen hjälte. Han var inte tapper på något vis och önskade bara sköta sitt jobb i lugn och ro. Sitta vid sin tavla omgiven av valda representanter för bygdens folf, becka sin tråd och slå in piggen, byta n

Vikskvarns stuga

Vikskvarns stuga är en övernattningsstuga som ligger i Vikskvarn naturreservat i Nässjö kommun i Jönköpings län. Naturreservatet är ett storslaget och varierat naturområde med stora naturvärden. Det är också ett populärt friluftsområde där Höglandsleden passerar genom naturreservatet. Vikskvarn naturreservat omfattar 73 hektar och är skyddat sedan 2014. Området sträcker sig 2,5 km utmed Storkvarnån och är till stor del bevuxet med gammal skog.

Isak Mörks grotta

Isak Mörks grotta ligger i skogarna i Almesåkra socken. Isak Mörks om egentligen hette Isak Abrahamsson var en känd tjuv i trakten. Han anklagades för stölden av kyrksilvret i Almesåkra kyrka 1785. Han var skyldig till många stödler, men dock inte denna. Sägnen säger att han hade denna grotta till sin gömma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.