Ragnhilds grotta

Ragnhilds grotta ligger på Möja i Stockholms skärgård. Grottan är ganska liten, om den berättas att en flicka som hette Ragnhild gömde sig här 1719 när ryssarna skövlade Möja.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/611c47a1-6157-400f-b928-c4f1f06098a0

Källa: https://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2003/08/Mojabornas-egen-kulturskatt

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Ragnhilds grotta

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Ryssgrottan

Ryssgrottan är en mindre grotta som ligger på ön Saxaren i Stockholms skärgård. Det berättas att när ryssarna skövlade grannön Norra Stavsunda gömde sig öborna i denna grotta.

Blockgrottan på Bullerön

Blockgrottan på Bullerön ligger öster om Stockholm. Grottan är en mindre blockgrotta som är ungefär fyra gånger tre meter stor.

Ingmans kula

Ingmans kula är en grotta som ligger på Nämdö i Stockholms skärgård. Grottan är ungefär fyra gånger fyra meter stor och en och halv meter hög. Enligt sägnen ska en rysk desertör, från kriget 1802, som hette Ingeman gömt sig i grottan.

Grevinnans rå

Grevinnans rå är en övernattningsstuga som ligger i Naturreservatet Grevinnans rå. Reservatet har fått sitt namn efter den råsten som finns där fyra byars gränser strålar samman – Grevinnansrån. Här kan du vandra i en gammal och orörd skog. Kontrasten mot omgivande produktionsskog är stor. Många av träden är gamla och det finns gott om stående döda träd och nedfallna stockar här.

Sopgrottan på Långviksskär

Sopgrottan på Långviksskär ligger öster om Stockholm. Grottan är en mindre blockgrotta som tyvärr använts som soptipp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.