Rannebergsgrottan

Rannebergsgrottan ligger norr om Ljungskile. Grottan är en trång ingång som leder in till två grottrum med ståhöjd. Grottans totala längd är 14 meter.

Källa: https://docplayer.se/27899686-Miljovards-rapport-1993-6.html

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC6K5ZM_rannebergsgrottan?guid=8593bd0d-02d5-41f6-9297-0e958e435944

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rannebergsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Martins tjuvgrop

Martins tjuvgrop är en grotta som ligger norr om Ljungskile. Grottan är fjorton meter lång, har tre ingångar och ligger under några stenblock. Enligt sägnen ska en tjuv och mordbrännare som hette Martin ha gjort sig i grottan.

Flaggbergets grotta

Flaggbergets grotta, även kallad Orustgrottorna, är en grotta som ligger i Ljungskile. Grottans totala längd är 13 meter och man kommer som mest 6 meter under markytan. Enligt sägnen ska det vara möjligt att via grotta ta sig till Orust.

Sundskogens vattenfall

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Kajebergshålen

Kajebergshålen är en grotta som ligger sydväst om Uddevalla. Grottan som ligger svårtillgängligt i en brant bergsvägg är åtta meter lång och fyra meter bred.

Muntras grotta

Muntras grotta ligger öster om Ljungskile. Grottan är 10 meter bred men bara 2 meter djup. Namnet på grotta ska komma i från en kvinna som hette Anna Brita Hansdotter men kallades Muntra som ska ha bott i grottan och ska ha dött en kallvinternatt på Kolbengtserödsjöns is.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.