Reftele stenar

Reftele stenar i Reftele finns en fyra meter lång, tre meter bred och två meter hög grotta.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/fad1041d-e71f-421f-bb53-d53d6d18ddfd

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Reftele stenar

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Jättafästet

Jättafästet ligger den dramatiska naturen vid Enskällaboberg. Jätten hette Enskälle och grottan är hans farstu, ingången till hans stora salar sägs ha rasat så att det inte längre går att komma in. Här kan du läsa mer om jätten Enskälle. Grottan är ungefär 17 meter lång.

Erik Räfs stuga

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Aplaberget

Aplaberget är ett bergs på Bolmsö i sjön Bolmen nordväst om Ljungby som sägs fungerat som ättestupa. I "Historiskt-geografiskt och statistiskt lexikon öfver Sverige" från mitten av 1800-talet står ”Bolmsö blifvit nämdt om dessa gårdars fornminnen, må tilläggas, att här finnas ättestupor nära mot sjön; det ena berget kallas Kullerbyttan, det andra Appla-berget.”

Lövö

Lövö är en övernattningsstuga belägen i södra delen av Store Mosse Nationalpark. Nationalparken är känd för sina många vandringsleder som går genom olika naturtyper och har olika svårighetsgrader. Här kan du vandra längs tallbevuxna rockar, genom lövklädda kulturmarker och över högmossen. Det finns även möjlighet att åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer.

Kullerbyttan

Kullerbyttan är ett bergs på Bolmsö i sjön Bolmen nordväst om Ljungby som sägs fungerat som ättestupa. I "Historiskt-geografiskt och statistiskt lexikon öfver Sverige" från mitten av 1800-talet står ”Bolmsö blifvit nämdt om dessa gårdars fornminnen, må tilläggas, att här finnas ättestupor nära mot sjön; det ena berget kallas Kullerbyttan, det andra Appla-berget.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.