Riddaho

Fyndighet av Rökkvarts, inte helt säker koordinaterna är rätt.

Källa: https://www.mindat.org/loc-13115.html

Källa: http://tlorin.se/Facett/images.htm

Karta till Riddaho

Visa positionen i Google Maps

Äventyr i närheten

Mangslidbergets brandtorn

Mangslidbergets brandtorn byggdes under 1943 för brandbevakning och är en konstruktion i järn.

Digerfallet

Digerfallet ligger i övre Klarälven vid Tåsans gamla kraftstation. Tåsans vattenflöde är numera reglerat med av Tåsjödammen och vattnet går i tunnlar till Tåsans kraftstation i Sysslebäck, men trots detta är Digerfallet ett imponerande vattenfall. Tåsen vad tidigare en viktigt flottningsled för timmer.

Fämtfallet

Det finns en vandringsled på båda sidor av fallet. Fämtleden börjar och slutar ovanför fallet vid den övre Fämtbron. Leden korsar också Fämtan ca 3.5 km uppströms på en nästa 100 år gammal hängbro tar dig över. Fämtfallet har länge utnyttjats till vattenkraft. Det finns lämningar efter flera olika kvarnar på plats. Det är både småkvarnar som ägts av bönderna runt om och större mer industriella kvarnar. Man kan även se resterna efter två kraftstationer som lades ner på 1940-talet. Utöver att nyttjas till vattenkraft så har Fämtan också använts som flott

Ryhällkammaren

Ryhällkammaren är en mindre grotta mellan Sysslebäck och Malungsfors. Grottan är fyra meter lång och enligt sägnen ska man offra en slant när man passerar grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *