Rigåsen

Rigåsen är en stuga där det går att övernatta och ligger i Rigåsens naturreservat. Rigåsens naturreservat är ett 10 hektar stort område som är naturskyddat sedan 1982. Reservatet omfattar slåtterängar, gårdstun och andra inägor som hört till gården Rigåsen.

Trots att Rigåsen ligger i en del av länet som annars har ganska få växtarter så finns det vanligt förekommande växter här som ängsskallra, daggkåpor, vårbrodd och skogskovall. Ängsarter som dvärglummer, gulmåra, åkervädd, blåsuga, kattfot, slåtterfibbla, blåklocka, prästkrage och vanlig låsbräken trivs också i denna magra miljö.

Djupt inne i Medelpads skogar grundades någon gång under 1700-talet det högt belägna nybygget Rigåsen. Här levde människor ända in på 1940-talet. Som besökare kan du njuta av blomsterprakten och tystnaden. Vissa av byggnaderna är bevarade och står öppna för besökare. I bagarstugan med kamin går det att övernatta.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/rigasen.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Rigåsen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Hattbergsstugan

Hattbergsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Hattberget. Hattberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Upp till Hattberget leder en fin stig som är mödosam med 230 höjdmeter som ska avverkas men utsikten är härlig och den fina stugan är väl värd ett besök. Stugan innehåller en kamin, bord och stolar samt möjligheter till övernattning för en handfull besökare.

Sandriset

Sandriset är en övernattningsstuga som ligger vid Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. Leden är 53 km lång och är en av de naturskönaste i Jämtlands län.

Klubbänget

Klubbänget är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en 53 km lång paddlingsled som sträcker sig från länsgränsen ner till Liden. På Indalsälvens kanotled finns det rastplatser och platser för inläggning och ilandstigning med eldstäder, ved, övernattningsstugor och tältplatser.

Liden

Liden är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled ligger i en av Sveriges vackraste dalar och erbjuder en majestätisk natur med fantastisk utsikt, utsträckta vildmarksområden.

Järkvissle

Järkvissle är en övernattningsstuga som ligger längs Indalsälvens kanotled. Indalsälvens kanotled är en paddlingsbar älv under hela barmarksperioden och är lämplig för såväl kanadensare som kajak. Endagsturer kan rekommenderas mellan Järkvissle och Liden, medan en längre tvådagars tur kan tas utmed hela leden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.