Ringkallen

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2VGR8

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Ringkallen

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grottan på Rödklitten

Grottan på Rödklitten ligger sydväst om Nordingrå.

Själandsklintens toppstuga

Själandsklintens toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på toppen av Själandsklinten och erbjuder en magnifik utsikt över Höga Kusten, ända ut till havet. Stugan byggdes av traktens ungdomar år 1946 och idag sköts den av Själandsklintens förening. Själandsklinten sticker upp ur ett skogsklätt bergsmassiv och utsikten är storslagen. Det finns stigar till flera utsiktsplatser på klinten.

Rövarklippan

Rövarklippan eller Barstakulan som är det historiska namnet ligger öster om Nordingrå norr om Härnösand. Grottan som finns här är uppmätt till 76 meter. Om grottans finns flera dokumenterade rövarsägner. Den äldsta kända är från 1705 och beskriver hur rövare bodde i grottan. Vill du läsa mer följ länken under källor.

Nipstugan

Nipstugan är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig 130 km över höga berg och genom orörd natur.

Fårahuset

Fårahuset är en grotta på Omneberget sydost om Ullånger. Grottan är ungefär sex gånger sex mer stor och mellan två och fem meter hög.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.