Rödmyranstugan

Rödmyranstugan är en övernattningsstuga med kamin som ligger i Kålhuvudets naturreservat. Kålhuvudets naturreservat är ett av Västernorrlands läns intressantaste naturskogsobjekt.

Reservatet är av regeringen antaget som Natura 2000-område enligt art- och habitatdirektivet och som skyddsområde enligt fågeldirektivet. Området är högt beläget och topplatån ligger på 510 meter över havet. Den vanligaste typen av skog är en gles, relativt grov och högvuxen granskog av höghöjdstyp.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/kalhuvudet.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Rödmyranstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Porjusgrottan

Porjusgrottan är en grotta som ligger nordost om Björna. Grottan som totalt är 44 meter lång ligger i en bergsknalle under en kraftledning.

Bågalidens brandtorn

Bågalidens brandtorn ligger i Bågalidens naturreservat. Tornet byggdes under 1939 för brandbevakning och är en 8 meter hög konstruktion i järn.

Bågalidens raststuga

Bågalidens raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Bågalidens naturreservat. Bågalidens naturreservat är ett av länets högsta berg med toppen på 530 meters höjd. Här finns ett gammalt brandbevakningstorn och en raststuga. Utsikten uppifrån tornet är imponerande. Under vintern är berget ett välbesökt utflyktsmål eftersom det går en skoterled upp till toppen.

Gethusbergsgrottan

Gethusbergsgrottan ligger väster om Nordmaling. Grottan är ca sju meter lång och en meter hög. Det sägs att lösgående getter gick in i grottan för att det inte skulle regnar på deras horn.

Överlidbergets Brandtorn

Överlidbergets Brandtorn ligger Örnsköldsvik. Tornet byggdes av Luftskyddsinspektionen 1942 och är ett 12 meter högt järntorn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.