Röna koppargruva

Oklart om det går att komma in i gruvan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/b603385f-7b2f-4ee5-a3c9-1450c59d2155

Karta till Röna koppargruva

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Storskalla

Storskalla är en övernattningsstuga belägen på berget Storskallen i Smedserud i Rådom. Berget har en vandringsled på 1.5 km till en allmän stuga på bergstoppen som byggdes 1988 av några ortsbor. På plats finns det möjlighet till att grilla och övernatta och njuta av utsikten! Berget Storskallen är beläget i Värmland och är känt för sin vackra natur och möjligheter till friluftsliv.

Gåstjärnskojan

Gåstjärnskojan är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden är cirka 240 km lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen.

Lomstorp

Lomstorp är en övernattningsstuga belägen längs Finnskogsleden. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder, och Søre Osen i Trysil i norr. Den är cirka 240 kilometer lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen. Leden kryssar Bogsälven vid Mitandersfors och stiger upp genom skogen till Bengtstorp. Därifrån i lätt fint skogsterreng fram till Lomstorp i nordenden av sjön Lomsen. På plats finns det möjlighet till att grilla och övernatta och njuta av utsikten!

Lorttjärnen

Lorttjärnen är en övernattningsstuga som ligger i Finnskogsleden i Värmland. Finnskogsleden är en vandringsled som går mellan Morokulien på gränsen mellan Eidskog och Eda i söder och Søre Osen i Trysil i norr. Leden är cirka 240 km lång och går genom Finnskogen både på norsk och svensk sida av gränsen.

Abborrtjärnsberg finngård

Abborrtjärnsberg finngård är en övernattningsstuga som ligger i Abborrtjärnsbergs naturreservat. Markerna har brukats under drygt tvåhundra år i första hand genom kreatursbete men även slåtter. Detta har gett en skötselgynnad flora med bland annat fältgentiana.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.