Rövargrottan vid Strålsnäs

Rövargrottan vid Strålsnäs är en ca 28 meter lång sprickgrottan. Det sägs att det här

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rövargrottan vid Strålsnäs

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Laggarpsgrottan

Laggarpsgrottan är en sprickgrotta söder om Mjölby. Grottan är svårfunnen 10 meter lång spricka.

Hästholmsbron

Hästholmsbron ligger i Mjölby och var en del av Mjölby-Hästholmens järnväg. Runt 1990 upphörde trafiken och stora delar av spåret är rivet, men kvar finns bron. Det går att gå över bron, men den kan nog inte betraktas som säker.

Tiggesbogrottan

Tiggesbogrottan ligger sydöst om Mjölby. Grottan är en 12 meter lång sprickgrotta med två ingångar, den södra består av ett 3 meter djupt ingånghål och den norra är en krypgång.

Gluffas grotta

Gluffas grotta eller Rövargrottan vid Stora Åby som den också kallas ligger öster om Ödeshög. Grottan är en 21 meter lång sprickgrotta mellan stora spräckta block.

Slusastenen

Slusastenen är ett stort flyttblock öster om Tranås. Blocket vilar på en klippa så att en grotta bildas under blocket. Enligt traditionen kallas flyttblocket Slusastenen, efter en gubbe, Slusen som bodde i grottan om somrarna på 1860-talet. Namnet Slusen är ett öknamn, kanske på grund av klädseln. Han uppträdde oftast i fotsid kappa med ett rep om livet. Hans riktiga namn vad Ingberg. Hantog tillfälliga jobb hos bönderna, med kolning och höbärgning varvid han ofta bodde i skogarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.