Rövarklippan

Rövarklippan eller Barstakulan som är det historiska namnet ligger öster om Nordingrå norr om Härnösand. Grottan som finns här är uppmätt till 76 meter. Om grottans finns flera dokumenterade rövarsägner. Den äldsta kända är från 1705 och beskriver hur rövare bodde i grottan. Vill du läsa mer följ länken under källor.

Källa: https://www.varldsarvsleden.nu/Bilder/rovarklippan-informationsblad.pdf

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rövarklippan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Själandsklintens toppstuga

Själandsklintens toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på toppen av Själandsklinten och erbjuder en magnifik utsikt över Höga Kusten, ända ut till havet. Stugan byggdes av traktens ungdomar år 1946 och idag sköts den av Själandsklintens förening. Själandsklinten sticker upp ur ett skogsklätt bergsmassiv och utsikten är storslagen. Det finns stigar till flera utsiktsplatser på klinten.

Ringkallen

Beskrivning saknas tyvärr för denna plats.

Grottan på Rödklitten

Grottan på Rödklitten ligger sydväst om Nordingrå.

Fårahuset

Fårahuset är en grotta på Omneberget sydost om Ullånger. Grottan är ungefär sex gånger sex mer stor och mellan två och fem meter hög.

Rammbergets tunnelgrotta

Rammbergets tunnelgrotta ligger Rammbergets naturreservat mellan Örnsköldsvik och Härnösand. Grottan har skapats av ett vågorna har vidgat en spricka i berget så att ett hålrum skapats.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.