Rövarkulan i Göljhult

Rövarkulan i Göljhult som också kallas Lars-Åkes grotta ligger mellan Västervik och Oskarhamn. Grottan är ca 180 meter lång. En 33 meter lång huvudgång går tvärs igenom berget, från denna löper flera gångar.

Källa: https://speleo.se/archive/Grottor_i_Sverige.pdf

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2TC44_rovarkulan?guid=eba399bd-0375-4b21-b42e-3235d4fe4706

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rövarkulan i Göljhult

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Vällehorvagrottan

Vällehorvagrottan ligger mellan Västervik och Oskarshamn är en 41 meter lång grotta i en blocksamling. I blocksamlingen västra kant leder en gång ner till en sal som är 8 meter lång, 4 meter bred och 1.5 meter hög.

Älmekärrsgrytet

Älmekärrsgrytet ligger mellan Västervik och Oskarshamn och består av flera grottor i en mycket stor samling av stenblock. Den största grottan är Skallegrottan som är 520 meter lång. Söder om denna finns Storängsgrottan som är 70 meter lång. Även flera andra grottor finns i området. En hel del klättrande krävs för att hitta grottorna och det finns inga skyltar, information eller markeringar på platsen. Enligt sägnen ska en gång sjörövare ha bott i grottan. Källa: Svenska Grottor Källa: Eget

Mörtfors övernattningsstuga

Mörtfors övernattningsstuga är en stuga där det går att övernatta längs Ostkustleden. Ostkustleden är en 16 mil lång vandringsled som är uppdelad i 8 etapper.

Lilla Laxemar

Lilla Laxemar är en övernattningsstuga där det går att övernatta längs Ostkustleden. Ostkustleden är en 16 mil lång vandringsled som är uppdelad i 8 etapper.

Korsbergs kyrka

Korsbergs kyrka är en grotta där en man vid namn Korsberg ska ha gömt sig för att klara sig som ofred i trakten.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.