Rutbergsgrottorna

Rutbergsgrottorna ligger i Rutberget norr om Örnsköldsvik. Här finns två grottor, den övre är ungefär sju meter djup och på sina ställen en takhöjd på 3 meter. Ingången till den nedre grottan är ett fem meter högt nästan fyrkantigt hål, sedan är grottan sju meter djup. Grottorna ligger högt och har mycket fin utsikt.

Källa: https://www.nolamotion.se/kartor/grottorna

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC3QJAR

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rutbergsgrottorna

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Stora Visarbergsgrottan

Stora Visarberggrottan ligger nordväst om Örnsköldvik. Grottan är 12 meter bred och ingången är taket 4 meter högt men sluttar sedan inåt.

Lindfallet

Lindfallet är ett mindre vattenfall som är ca 3 meter högt. Vattenfallet ligger norr om Örnsköldsvik.

Lidböle fäbodar

Lidböle fäbodar är en fäbodvall som ligger i Arnäsleden. Det finns två timrade stugor på platsen och en av dem går att använda för övernattning. Fäbodens gårdstun inbjuder också till tältning. Arnäsleden är en vandringsled som passerar jordbruksbygder, skogar, utsiktsberg, fiskevatten, badställen, grottor och kvarn m.m. Längs leden finns övernattningsmöjligheter i olika standard från enklaste vindskydd till campingstugor och fina platser för tält.

Sågfallet

Sågfallet är ett 13 meter högt vattenfall i Utterån. Fallet ligger strax norr om Gottne.

Isgrottan

Isgrottan ligger söder om Örnsköldsvik vid Hamptjärn. För att förstå grottans namn så behöver man besök grottan på vintern då en vägg av is bildas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.