Rymmargrottan

Rymmargrottan är en grotta som ligger utanför Arvidsjaur. Det sägs att grottan fått sitt namn efter att 3 ofrivilliga soldater vid Västerbottens regemente rymt för att undvika krigstjänstgöring i kriget 17-56-57 mot Ryssland.

Källa: https://rymmarloppet.se/historia

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Rymmargrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Reivostugan

Reivostugan är en övernattningsstuga som ligger i Reivo naturreservat. Reivo naturreservat är ett nästan 100 kvadratkilometer stort område som ligger cirka 20 kilometer norr om Arvidsjaur. Reservatet rymmer allt från sjöar och gammelskogar till våtmarker och lågfjäll och är en populär plats för friluftsliv. Genom reservatet rinner flera bäckar och här finns också tjärnar och sjöar där ädelfisk har inplanterats.

Lamburträskstugan

Lamburträskstugan är en övernattningsstuga som ligger i Lamburträsk naturreservat. Lamburträsk naturreservat är ett område där man kan se de flesta av Lapplands vadare och sjöfåglar som häckfåglar eller som flyttare på väg norrut under våren. Här finns stigar och andra anordningar för friluftsliv. Området är lättillgängligt med vandringsstigar, fågeltorn rastplatser och dass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.