Sågfallet

Sågfallet är ett 13 meter högt vattenfall i Utterån. Fallet ligger strax norr om Gottne.

Källa: https://sommarovik.se/sjo-hav/sagfallet/

Karta till Sågfallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lindfallet

Lindfallet är ett mindre vattenfall som är ca 3 meter högt. Vattenfallet ligger norr om Örnsköldsvik.

Rutbergsgrottorna

Rutbergsgrottorna ligger i Rutberget norr om Örnsköldsvik. Här finns två grottor, den övre är ungefär sju meter djup och på sina ställen en takhöjd på 3 meter. Ingången till den nedre grottan är ett fem meter högt nästan fyrkantigt hål, sedan är grottan sju meter djup. Grottorna ligger högt och har mycket fin utsikt.

Lidböle fäbodar

Lidböle fäbodar är en fäbodvall som ligger i Arnäsleden. Det finns två timrade stugor på platsen och en av dem går att använda för övernattning. Fäbodens gårdstun inbjuder också till tältning. Arnäsleden är en vandringsled som passerar jordbruksbygder, skogar, utsiktsberg, fiskevatten, badställen, grottor och kvarn m.m. Längs leden finns övernattningsmöjligheter i olika standard från enklaste vindskydd till campingstugor och fina platser för tält.

Stora Visarbergsgrottan

Stora Visarberggrottan ligger nordväst om Örnsköldvik. Grottan är 12 meter bred och ingången är taket 4 meter högt men sluttar sedan inåt.

Storbäcken

Storbäcken är en övernattningsstuga belägen längs Nätraåns kanotled. Stugan har fyra bäddplatser, kamin, torrtoalett och grillplats. Ved finns tillgängligt men det finns ingen soptunna så ta med soporna härifrån. Nätraåns kanotled är en smal, vacker och lugnflytande å med många krökar och få forssträckor. Leden sträcker sig från Skorped till Sidensjö en sträcka på ca 5 mil. Vanligtvis tar det 2-3 dagar att paddla om man driver med strömmen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.