Sälstugan

Sälstugan är en övernattningsstuga som ligger i Hållnäskustens naturreservat i Norduppland. Hållnäskustens naturreservat är känt för sin vackra kustlinje och sin rika flora och fauna. Reservatet består av både skogar och havsområden och är hem till flera sällsynta arter som är kopplade till både ädellövskogen och till ett gammalt jordbrukslandskap. I reservatet finns det flera vandringsleder där man kan uppleva den vackra naturen och se olika fågelarter, såsom havsörn, fiskgjuse och kustlabb. Sälstugan är en av Länsstyrelsens öppna stugor där man kan övernatta eller bara värma sig en stund.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/uppsala/besoksmal/naturreservat/hallnaskusten.html

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Sälstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Blocksberget

Blocksberget ligger öster om Skärplinge i norra Uppland. Grotta har skapats av stora stenblock och är sju meter lång och fyra meter bred. Sägnen berättar ett en piga gick och räfsade utanför grottan en söndag. Hon bergtogs då av Blocksgubben för det var ett sabbatsbrott.

Honolulukojan

Honolulukojan är en öppen raststuga som ligger längs Upplandsleden. Upplandsleden är en vandringsled som sträcker sig genom Uppland och är cirka 448 km lång. Leden går genom skogar, över berg och genom kulturlandskap och är uppdelad i etapper. Honolulukojan ligger på etapp 15 mellan Västland och Marma. Stugan har fyra sängplatser, kamin, bord, bänkar och stolar. Utanför finns två eldstäder med sittbänkar samt ett dass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.