Salumsstugan

Salumsstugan är en övernattningsstuga som ligger på Salumsberget i Ullånger. Salumsberget är ett populärt utflyktsmål för både vandrare, skoterfolk och skidåkare. Det går en vandringsstig till toppen av berget.

Källa: http://www.ullanger.com/se/g%C3%B6ra-bo-%C3%A4ta/platser/salumsstugan-16250339

Källa: https://www.hogakusten.com/boka/se-gora/259946/salumsberget/detaljer

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Salumsstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Äskjaberget

Äskjaberget är en övernattningsstuga som ligger i Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som går igenom det spektakulära världsarvet Höga Kusten, ett dramatiskt kustlandskap i Ångermanland där branta berg möter havet.

Mäjasjöns fäbodar

Mäjasjöns fäbodar är en fäbodvall som ligger vid sjön Mäjasjön i Höga kustenleden. Det går att övernatta i en av stugorna på platsen. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig från Hornöberget till Örnsköldsvik och är totalt 129 km lång.

Erikskojan

Erikskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Höga kustenleden. Höga kustenleden är en 13 mil lång vandringsled som sträcker sig genom hela världsarvet med samma namn, från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. Leden är indelad i 13 etapper och bjuder på en unik blandning av både skärgård och trollskog med spännande naturområden med rik flora och fauna².

Dalsberget toppstuga

Dalsberget toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på Dalsberget, Nordingrås högsta berg med sina 333 m ö h. Stugan är belägen på toppen av berget och erbjuder en fantastisk utsikt över området. Dalsberget är också områdets enda kalottberg vilket innebär att det uppe på den vidsträckta toppen finns en egen värld med myrar, tjärnar och skog.

Gårdbergets toppstuga

Gårdbergets toppstuga är en övernattningsstuga som ligger på toppen av Gårdberget. Stugan är belägen i Högakusten och är en del av Högakustenleden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.