Samuelsgrottan

Samuelsgrottan ligger vid Torrböle sydväst om Umeå. Grottan är ungefär fyra gånger fem meter stor. Enligt legenden ska en brottsling som hette Samuel gömt sig i grottan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/5920b0ae-3d11-4134-8506-c1efbd7e9f6c

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Samuelsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Långbergskullarna, Norra grottan

Långbergskullarna är ett naturreservat som ligger sydväst om Umeå, där det finns två grottor, detta är den norra av de två.

Långbergskullarna, Södra grottan

Långbergskullarna är ett naturreservat som ligger sydväst om Umeå, där det finns två grottor, detta är den södra av de två. Grottan består av en ungefär 40 meter lång grottspricka, längst in i sprickan finns grotta som man kommer åt genom att krypa under ett stort block.

Tjuv-Antes grotta

Tjuv-Antes grotta ligger väster om Nordmaling i naturreservatet Storrisbergsgrottorna. Från öppningen i Tjuv-Antes grotta leder stabila metallstegar ner till en 1,5 meter bred spricka i berget. Längst in leder ytterligare en trappa ner till en djupare nivå. Totalt är grottan med gångar hela 30 meter lång.

Storåsens brandtorn

Storåsens brandtorn ska enligt uppgift fortfarande stå kvar, har du mer information så lämna gärna en kommentar. Tornet byggdes under 1939 som ett torn för att sköta brandbevakning. Konstruktioen är i järn och är 16 meter högt.

Storfallsforsen

Storfallsforsen är ett vattenfall som ligger i Lögdeälven nordväst om Nordmaling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.