Sandnäsgrottan

Sandnäsgrottan ligger vid Rätan söder som Svenstavik. Grotta som sägs varit hemvist för Galbergsjätten. Det ska gå ett ta sig igenom hela grottan på ca 50 meter. Det berättas att att grottan varit en tillflyktsort i krigstider.

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2DF2K

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/3a0d760c-f854-4280-a6c6-95542e396206

Karta till Sandnäsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Äventyr i närheten

Skalbergets Brandtorn

Skalbergets Brandtorn ligger mellan Klövsjö och Åsarna i Jämtland. Brandtornet byggdes 1942 av Luftskyddsinspektionen. Tornet är byggt i järn och är 12 meter högt.

Sångbäcksfallet

Sångbäcksfallet är ett 80 meter högt vattenfall som ligger öster om Vemdalsskalet i Vemdalen. Vattenfallet skapas då Sångbäcken faller över en bergssida på sin väg ner mot Röjans lopp. Sångbäcksfallet Vill du besöka fallet så parkerar du enklast på parkeringsfickan, vid infarten till Sångbäcksva

Vitvattsknättens Brandtorn

Vitvattsknättens Brandtorn ligger nordväst om Ytterhogdal. Tornet är ett 12 meter högt järntorn som byggdes 1941. Vi är dock osäkra på om tornet fortfarande står kvar, men på flygfoton ser så ut.

Fettjeåfallet

Fettjeåfallet är ett vattenfall strax väster om Klövsjö i Fettjeån (Fättjeån), Jämtland. Fallet faller i flera etapper och har en fallhöjden som är omkring 60 meter. Fallet är mycket imponerande och mycket väl värt ett besök. Fram till fallet går en lättgången vandringled. I närheten till fallet finns rastplats med vindskydd. Fettjeåfallet Källa: https://sv.wikipedi

Fallmoranfallet

Fallmoranfallet är ett vattenfall som ligger vid Fallmorans fäbod mellan Vemdalsskalet och Storhogna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *