Sexbergets brandtorn

Sexbergets brandtorn byggdes under 1941 och för att brandbevakning skulle kunna utföras. Tornet är 12 meter högt och konstruerat i järn.

Källa: http://www.aselebyar.nu/fredrika/index.php?expand=1&expand2=1&menuID=1274&pageID=1093&submenuID=1344&subpageID=1134

Källa: http://brandhistoriska.org/wp-content/uploads/2020/02/Brandtorn.pdf

Karta till Sexbergets brandtorn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Tjuvnäverholmen

Tjuvnäverholmen är en övernattningsstuga som ligger vid Tempelleden längs Lögdeälven. Tempelleden är en mycket vacker vandringsled efter Lögdeälven som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrika. Längs leden finns det flera rastplatser och övernattningsstugor för den som vill uppleva friluftsliv.

Långviskaforskojan

Långviskaforskojan är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Tempelleden längs Lögdeälven. Leden är en 113 km lång vandringsled som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrika i Åsele kommun.

Storforskojan

Storforskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Tempelleden vid Lögdeälven. Tempelleden är en mycket vacker vandringsled efter Lögdeälven som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrika. Längs leden finns det flera rastplatser och övernattningsstugor för den som vill uppleva friluftsliv.

Långforskojan

Långforskojan är en övernattningsstuga som ligger vid Tempelleden utmed Lögdeälven. Tempelleden är en mycket vacker vandringsled efter Lögdeälven som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrika. Längs leden kan man uppleva friluftsliv och njuta av naturen.

Långforskojorna

Långforskojorna är en övernattningsstuga som ligger längs Tempelleden vid Lögdeälven. Tempelleden är en mycket vacker vandringsled efter Lögdeälven som sträcker sig genom Bjurholms och Nordmalings kommuner upp till Fredrika. Längs leden kan man uppleva friluftsliv och njuta av naturen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.