Silvergrottan

Silvergrottan är inte en grotta utan resterna av ett gruvförsök på Kullaberg i Skåne. 1561 fick bergsmannen Danzig Jörgen tillstånd från Fredrik II av Danmark att bryta vad han trodde var silvermalm. Men när det senare visades sig att det inte alls var silvermalm så lades gruvan ner.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/e3bbed4a-75b7-4b34-a51d-1ae50bb11f8f

Det finns risker med att besöka en gammal gruva, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Silvergrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Lahibiagrottan

Lahibiagrottan ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan är 9 meter djup och undersökningar har visat att grottan troligen varit bebodd under stenåldern. Vägen ner till grottan är brant, men det finns ett rep att hålla sig i.

Stenstugorna

Stenstugorna är två grottor som ligger på Kullaberg i Skåne. Dessa grottor har haft många namn, Stenstugorna, Bagarugnarna, Retzius och Wallengrens grotta. Grottorna är två stycken strandgrottor som ligger bredvid varandra.

Visitgrottan

Visitgrottan ligger på Kullaberg i västra Skåne. Grottan kallades under början av 1800-talet för Klasas stall och under slutet på 1800-talet för Vikinggrottan. Namnet Visitgrottan ska den fått från en tradition att sticka in sina visitkort i sprickor i grottan. Grottan är 10 meter djup och bred.

Grottan i Blå mal

Grottan i Blå mal ligger på Kullaberg i västra Skåne.

Fiskaregrottan

Fiskaregrottan är en grotta som ligger på Kullaberg i Skåne.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.