Skäktefallet

Skäktefallet som också kallas Brudslöjan är ett 30 meter högt vattenfall där en bäck kastar sig ut för klipporna på Halleberg. Det går stig fram till fallet både uppifrån och nerifrån fallet men klipporna är höga så det går inte att ta sig runt på något enkelt sätt. Tidigare falls även en kvarn här, som det en bit nedanför vattenfallet går att se rester ifrån.

Skäktefallet / Brudslöjan
Skäktefallet
Skäktefallet / Brudslöjan
Skäktefallet

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC2T9T7_brudslojan-waterfall?guid=9a07edfc-b24e-4ace-a3b4-52566ea8e34c

Källa: http://ronnyvonfrankeinsteinsvandringstips.se/2017/may/vargon.html

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/6f38d435-c8f2-4808-b752-97df5df52354

Källa: Eget besök på platsen

Karta till Skäktefallet

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Onda hålor

Onda hållor är en sprickformation på Halleberg. På sina djupaste stället är sprickorna omkring 10 meter djupa. På en del ställen går det att klättra ner i sprickorna.

Byklevsfallet

Byklevsfallet ligger alldeles vid vägen upp på Hunneberg. Det är ett vackert och lättillgängligt fall som är ungefär 25 meter högt. På båda sidor om fallet finns stigar. Som nästan all vattenfall upplevs det högre i verkligheten än det ser ut på bild.

Den glömda staden

Den glömda staden ligger på Halleberg, där gömemr sig rester av stenbyggnader i skogen några hundra meter norr om stigen ner till Svallklev. För den mindre romantiskt lagde så är det ruiner efter en gammal kalkgruva och tillhörande kalkugnar.

Munkestens grotta

Munkestens grotta är en grotta på den sydöstra kanten av Halleberg öster om Trollhättan och Vänersborg. Grottan är klippskreva som kräver lite klättring.

Västra Tunhems gruvor

Västra Tunhems gruvor är rester från att man under andra delen av 1700-talet började bränna kalk längs Hunnebergsbranten. Verksamheten pågick fram tills att den sista kalkugnen revs ut 1950.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.