Skålbystugan

Skålbystugan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan har fyra bäddar och en kamin och ligger på en liten höjd i skogskanten. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång.

Källa: https://www.bruksleden.se/vandra/skalbystugan-toftsjon-bruksleden-etapp-2/

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Skålbystugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Grotta vid Fröslunda

Grotta vid Fröslunda ligger norr om Västerås. Grottan är en blockgrotta som är 4 gånger 2 meter.

Rövallskojan

Rövallskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Stugan står öppen för den som vill ta en rast eller övernatta. Bruksleden är en vandringsled som går genom Bergslagen och Dalarna och är totalt 270 km lång. Etapp 7 på Bruksleden går mellan Långsjön och Ramnäs, via Rövallskojan. Du passerar i kanten på Orrmossen och kommer därefter fram till Rövallskojan, en liten stuga i en glänta i skogen.

Rövargrottan

Rövargrottan ligger norr om Västerås. Om Rövargrottan berättas att här gömde sig fredlösa bönder från Erik Nilsson Pukes här, som i mitten på 1400-talet tog sin tillflykt till grottan. Detta för att undkomma Karl Knutsson Bondes män.

Malt-Bengts grotta

Malt-Bengts grotta ligger i Uppland väster om Fjärdhundra. Grottan sägs varit tillhåll för Malt-Bengt, fredlös tjuv och förbrytare, troligen i slutet av 1700-talet eller början på 1800-talet.

Stenbjörnskojan

Stenbjörnskojan är en övernattningsstuga som ligger längs Bruksleden. Bruksleden är en vandringsled som går genom småkuperad vildmarksterräng och karaktäriseras av de många mossar och våtmarker man passerar. Leden går i stort sett enbart på skogsstigar, undantaget två kortare sträckor på grusväg. Stenbjörnskojan är en gammal skogs-arbetarkoja med stall från 1930-talet och används nu som rast- och övernattningsstuga. Leden går upp på Stenbjörns-berget från kojan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.