Skärsättstugan

Skärsättstugan är en övernattningsstuga som ligger i Skärsättberget. Skärsättberget är en av de 400 topparna i Sundsvall som erbjuder fantastiska möjligheter för friluftsliv. Stugan är utrustad med grillplats, dass och vedbod och ligger drygt 1 km upp i skoterspår/stig. Från Skärsättstugan kan man se Nolbykullens stolta profil.

Källa: https://sundsvall.se/uppleva-och-gora/400-toppar/rastplatser-och-kulturmiljoer?facilityid=1124

Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.

Karta till Skärsättstugan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Nolbyströmmens raststuga

Nolbyströmmens raststuga är en övernattningsstuga som ligger vid Nolbyströmmen och är en av flera raststugor i området.. Stugan har en stor golvyta och bord och stolar, ca 5-6 sovplatser, grillplats, bänkar, soptunna och toalett. Nolbyströmmen är en av de mest populära fiskevatten i Sundsvalls kommun och är känd för sitt fina öringfiske.

Drömgrottan

Drömgrottan ligger på Midskogsberget söder om Sundsvall. Grottan är 185 meter lång och ligger i tre plan. Grottan är Medelpads längsta. Karta över grottan: https://idrottonline.se/ExpeditionAltitudKFMatfors-Klattring/globalassets/expedition-altitud-kf-matfors---klattring/dokument/drmgrottan.pdf

Notstugan

Notstugan är en övernattningsstuga som ligger i Grenforsen naturreservat. Grenforsen är ett kommunalt naturreservat sedan 1998 och är ett välbesökt friluftsområde med stigar och vindskydd. Det är ett vackert ravinlandskap med branta nipor och frodig vegetation längs en brusande fors.

Mickegrottan

Mickegrottan ligger på Omsberget vid Kvissleby söder om Sundsvall. Grottan är ungefär 16 meter lång och har ytterligare 10 meter sidogångar.

Omsgrottan

Omsgrottan ligger på Omsberget vid Kvissleby söder om Sundsvall. Grottan är ungefär 50 meter djup.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.