Skarsdalsgrottan

Skarsdalsgrottan ligger i Skarsdalsbergen norr om Bengtsfors.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/skarsdalen-skarsdalsbergen.html

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/bd66b654-99a0-49e9-8567-e2665a192b0c

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Skarsdalsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Sjögrottan

Sjögrottan ligger i Baldersnäs naturreservat sydost om Bengtsfors. Grottan är inte naturlig utan skapad för att godsherren på godset ville ha en grotta i sin park.

Ekebolsgrottan

Ekebolsgrottan är en konstgjord grottan norr om Dals Långed i Värmland. Grottan är rymlig och har tre parallella ingångar. https://www.instagram.com/p/CNzUaMnsLEt/ Källa:

Silvergruvan i Hafsåsen

Vid Silvergruvan i Hafsåsen bröts på 1700-talet silver av ett bolags som hette Dals Bergssocietet. Brytningen visade sig dock olönsam och lades ganska snart ner. Idag finns en gruvgång kvar som går att besöka.

Fröskogs kvartsbrott

Fröskogs Kvartsbrott ligger mellan Bengtsfors och Åmål. Här har Wargöns AB brutit kvarts sedan 1926. https://www.instagram.com/p/CTrpfXRKR_O/ Källa:

Silvergruvan vid Rimtjärn

Silvergruvan vid Rimtjärn ligger i Dalsland nordväst om Bengtsfors. Gruvan kallades från början Bråtnäsgruvan och brytningen börjades här i mitten på 1700-talet. Brytningen var aldrig lönsam och verksamheten lades slutligen ner 1784. Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/a203befe-30a4-4643-a91d-1dce91b83374 Källa: Skylt på platsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.