Skarsdalsgrottan

Skarsdalsgrottan ligger i Skarsdalsbergen norr om Bengtsfors.

Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland/besoksmal/naturreservat/skarsdalen-skarsdalsbergen.html

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/bd66b654-99a0-49e9-8567-e2665a192b0c

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Skarsdalsgrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Höljerudsstugan

Höljerudsstugan är en övernattningsstuga som ligger i Höljerudsfjället och är en populär plats för friluftsliv. Stugan är en perfekt utgångspunkt för vandringar och utflykter i området. Höljerudsfjället är känt för sin vackra natur och sina många vandringsleder som passar både för nybörjare och erfarna vandrare.

Mjölkudden

Mjölkudden är en övernattningsstuga med två sängplatser och ett torrdass som ligger i Orsberget naturreservat. Orsberget naturreservat är ett skogsområde som ligger i sluttningarna mot sjön Edslan. Landskapet är starkt kuperat med knöliga bergsryggar, tvära stup och djupa dalgångar, mörka storskogar och lövskogsbranter med botaniska rariteter³.

Sjögrottan

Sjögrottan ligger i Baldersnäs naturreservat sydost om Bengtsfors. Grottan är inte naturlig utan skapad för att godsherren på godset ville ha en grotta i sin park.

Toppstugan

Toppstugan är en övernattningsstuga med två sängplatser som ligger i Baljåsens naturreservat. Baljåsen med 302 meter över havet är Dalslands högsta punkt. På de högsta kullarna växer fattig barrskog med främst tall, men med inslag av vårtbjörk, asp och ek. I de fuktiga dalgångarna och sluttningarna samt i rasbranter växer rikare granskogar och frodiga bland- och lövskogar.

Ekebolsgrottan

Ekebolsgrottan är en konstgjord grottan norr om Dals Långed i Värmland. Grottan är rymlig byggdes av godägaren på närbelägna Baldersnäs i slutet på 1800-talet. Syftet med grottan tycks vara att ha som festlokal. Det finns berättelser om midsommarfester i grottan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.