Skekarsbo Torn

Foto: Jonte Westman

Skekarsbo torn ligger i Färnebofjärdens Nationalpark och är ett väldigt stadigt trätorn. På platsen finns även grillplats.

Källa: Jonte Westman

Karta till Skekarsbo Torn

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Messkogs Kolarkoja

Messkogs Kolarkoja är en övernattningsstuga belägen längs Kyrkstigen. Stugan är en gammal kolarkoja där det går att övernatta. Kyrkstigen är en vandringsled som går söderut genom byn och startar vid Messkog Skekarsbo. Här finns även en grillplats med bord och bänkar.

Österbo fäbodar

Österbo fäbodar är en övernattningsstuga som ligger längs Kyrkstigen. Kyrkstigen är en lättvandrad stig som är ungefär 9 km lång och tar dig genom högrest skog och längs spänger över den stora blöta Nordmyran. Du kommer förbi den gamla kolningsplatsen Messkog.. Fäbodarna ligger vid Hundsjön längs med kyrkstigen mellan Skekarsbo och Tärnsjö. Hit togs djur på sommarbete redan på 1200-talet och fäbodarna var i bruk ända till 1942.

Bengts stuga

Bengts stuga är en övernattningsstuga som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Färnebofjärdens nationalpark är en av Sveriges mest besökta nationalparker och ligger vid Nedre Dalälven. Här kan du uppleva vacker natur och friluftsliv. Nationalparken har ett rikt djurliv med bland annat älg, bäver och fiskgjuse.

Göksnäset

Göksnäset är en övernattningsstuga som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken är belägen i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälven.

Tinäsets fäbod

Tinäsets fäbod är en övernattningsstuga med 4 bäddar som ligger i Färnebofjärdens nationalpark. Nationalparken är belägen i skärningspunkten mellan fyra län (Uppsala, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län) och är ett unikt älvlandskap i en påfallande vacker del av Nedre Dalälven. Det finns flera vägar in i nationalparken och det går att övernatta i 4 avgiftsfria mindre raststugor med mycket enkel standard där du får sova max två nätter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.