Skogagrottan

Skogagrottan ligger strax öster om Simlångsdalen. Grottan är delvis konstruerad av kallmurade stenar. Enligt traditionen ska det bott människor i grottan.

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/8cadf33f-c37e-4eda-96ff-2cd42f53258e

Källa: http://www.ingevidare.org/GeoOld/Cache2557.htm

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Skogagrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Danska Fall

Danska Fall ligger öster om Halmstad i Simlångsdalen, i Halmstads. Vattenfallet har en fallhöjd av cirka 35 meter. Namnet Danska fall kommer från en sägen som berättar att efter slaget vid Fyllebro den 17 augusti 1676 i kriget mellan Sverige

Tolarpsfallet

Tolarpsfallet är en fors som ligger öster om Halmstad. Forsen är ungefär 100 meter lång sträcka i Fylleån.

Sutarestugan

Sutarestugan är en grotta som ligger sydväst om Lidhult i Småland. Det berättas att en skomakaren en gång under ett krig mot danskarna fick fly från danska knektar. Han klättrade upp till grottan och gömde sig. Men danskarna hittade honom, men han lyckades knuffa ner allihop och klarade sig. Det berättas även att trollen har hållit till i berget.

Uvbergsgrottan

Uvbergsgrottan ligger nordost om Halmstad vid Oskarström. Grottan är skapad av en överhängande klippa och ligger på Uvbergets västsida.

Gräsbergsgrottan

Gräsbergsgrottan är en grotta nordost om Halmstad. Ingången till grottan består av en 2 meter smal gång och innanför öppnar sig berget till en sal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.