Skomakaregrottan

Skomakaregrottan ligger vid Gullringen norr om Vimmerby. Grottan är en blockgrotta och ligger under ett stort klippblock. Enligt sägnen ska det en gång bott en skomakare i grottan.

Skomakaregrottan

Källa: https://www.geocaching.com/geocache/GC1W3DG

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Skomakaregrottan

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Klevbergsgrottan

Klevbergsgrottan är en grotta som ligger söder om Kisa. Grottan ska enligt uppgift vara 30 meter lång. Det sägs att man hittat silverskedar i grottan och det har spekulerats i om grottan varit tillhåll för rövare.

Klevbergssalarna

Klevbergssalarna är en grotta som ligger söder om Kisa. Grottan är en 30 meter lång blockgrotta med flera salar.

Arnes Grotta

Arnes Grotta ligger söder om Kisa. Grottan har bildats i en smal klyfta där block kilats fast och en grotta i två våningar skapats. Grottan är inte helt riskfri, då det finns lösa block och svårklättrad, rep rekommenderas. Lite längre ner i samma spricka finns ytterligare en grotta.

Skomakarekammaren

Skomakarekammaren är en grotta nordväst om Vimmerby. Grottan har bildats av att ett stort stenblock har lossnat från bergsbranten och mellan blocket och bergsbranten har bildats en gång. Det inre av gången är tillstängt av rasmassor.

Sillstadsgrottan

Sillstadsgrottan är en sprickgrotta som ligger sydost om Kisa. En del av bergväggen har rasat och skapat en 10 meter lång grotta. Det sägs att rövare hållit till i grottan och hållit en flicka från Fågelsrum fången här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.