Skomakarekammaren

Skomakarekammaren är en grotta norr om Varberg. Grottan består av en smal krypgång som leder in till ett litet grottrum.

Källa: Grottor i Hallands län

Källa: https://app.raa.se/open/fornsok/lamning/c50f4a85-d01a-427c-9c21-73042320e2fe

Det finns risker med att besöka en grotta, du gör besöket på egen risk. Om du är osäker på säkerheten avstå!

Karta till Skomakarekammaren

Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se

Äventyr i närheten

Borrås skåra

Borrås skåra är bergsskåra som är 10 meter djup, mellan 0.5 och 2 meter och 100 meter lång. Den är troligen bildad av strömmande vatten från inlandsisen alternativt en sprickbildning med förskjutning.

Kungsgrottan

Kungsgrottan ligger vid foten av Snapphanehyllan i Hjärne naturreservat norr om Varberg. Grottan har fått sitt namn efter att Oskar II och kronprins Gustav Adolf besökt platsen och skrivit sina namn i grottan.

Jon Rings gömma

Jon Rings gömma är en blockgrotta sydost om Frillesås. Grottan är en smal grotta och det krävs att man ålar sig in i den ca tre gånger långa grottgången. Det sägs att grottan använts som gömställe av tjuven Jon Ring som avrättades i Karl XI:s närvaro.

Skomakarstuan

Skomakarstuan är en grotta vid kusten norr om Varberg. Från klippan har ett block släppt och en U-formad gång har bildats, ungefär 2 meter av gången är tänkt av ett block som utgör tak.

Laskahytta

Laskahytta är en grotta som ligger norr om Veddinge. Grottan är mindre blockgrotta som är drygt 3 meter djup. Det sägs att en tjuv haft grottan som sitt gömställe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.