Skulebergets raststuga är en stuga där det går att ta en rast och ligger i Skulebergets naturreservat. Skulebergets naturreservat är ett friluftsområde med en dramatisk profil och är ett tydligt exempel på den landhöjning som gjort Höga Kusten till världsarv. Berget utgör med sin dramatiska profil ett viktigt märke i det ångermanländska landskapet och här kan du vandra upp till toppen eller testa Via Ferrata klättring.
Källa: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/skuleberget.html
Denna plats beskriver en vildmarksstuga. Den gyllene regeln när det kommer till vildmarksstugor är att när du lämnar stugan så lämna den i bättre skick än du fann den.
Karta till Skulebergets raststuga
Visa positionen i Google Maps
Visa positionen på Hitta.se
Äventyr i närheten
Kungsgrottan
Kungsgrottan kallas även Skulegrottan eller Rövargrottan ligger på Skuleberget norr om Docksta. Grottan kan ses från vägen som en mörk fläck på Skulebergets nästa lodräta klippvägg. Det sägs att grottan användes av rövare på 1600-talet. Kungsgrottan Källa:
Dalsjöfallet
Dalsjöfallet är ett vattenfall nedströms Dalsjön i Skuleskogen.
Skrattabborrtjärn
Skrattabborrtjärn är en stuga där det går att övernatta och den ligger i Skuleskogens nationalpark. Skuleskogens nationalpark är ett monumentalt område. Här förenas höga berg, gammal skog och havskust till ett landskap som saknar motstycke i svensk natur.
Läs mer om Skrattabborrtjärn här
Mäjasjöns fäbodar
Mäjasjöns fäbodar är en fäbodvall som ligger vid sjön Mäjasjön i Höga kustenleden. Det går att övernatta i en av stugorna på platsen. Höga kustenleden är en vandringsled som sträcker sig från Hornöberget till Örnsköldsvik och är totalt 129 km lång.
Läs mer om Mäjasjöns fäbodar här
Slåttdalsskrevan
Slåttdalsskrevan är en cirka 200 meter lång, 30 meter djup och 7 meter bred skreva i Ångermanland som klyver Slåttdalsberget i två delar. Berget och skrevan ligger centralt i Skuleskogens nationalpark och är en av parkens högsta punkter. Slåttdalsberget består av nordingrågranit. För 1200 miljoner år sedan bildades en diabasgång; flytande magma trängde upp från jordens inre och stelnade. Den mer lättvittrade diabasen har sedan eroderat bort. Flera istider och efterföljande hav och landhöjningsprocesser har med tiden hjälpt till att rensa ur skrevan.